­čŽĚProgram: L-V 9-22 / S-D 10-18 ÔŁŚUrgentele nu au nevoie de PROGRAMAREÔŁŚ


Obtine un zambet natural

Aparat Dentar

Daca aveti dintii strambi, daca dintii nu se suprapun cand muscati un aliment, exista o paleta larga de tratamente (cu aparate dentare fixe sau mobile), care va pot ajuta sa va indreptati dintii.

  • Usor de intretinut
  • Solutii de finantare
  • Rezultate garantate

Tipuri de aparate dentare

ÔÇô Aparate dentare cu bracketi ÔÇô Fabricate din otel inoxidabil, ceramica de culoarea dintelui sau plastic, aceste aparate presupun interconectarea prin intermediul braketiilor, a unui arc in partea din fata a fiecarui dinte. Bracketii din plastic sau ceramica sunt preferati de cele mai multe ori din motive cosmetice. Bracketii din plastic, totusi se pot decolora pana la sfarsitul tratamentului. Un dezavantaj al bracketilor din ceramica sau de plastic este ca aceastia provoaca o frecare mai mare intre ei si fire, care poate creste pe parcursul tratamentului.

ÔÇô Aparat dentar cu bracketii linguali ÔÇô Aceste aparate dentare contin bracketi care se ataseaza la partea din spate a dintilor, iar arcul nu va putea fi vazut.

ÔÇô Aparate traditionale ÔÇô Acestea se refera la utilizarea unor arcuri lipite pe un suport de metal care inconjoara fiecare dinte.

ÔÇô Aparate invizibileÔÇô Sunt de fapt niste gutiere transparente care se schimba la un interval de timp regulat. Acestea sunt confectionate pe comanda pentru fiecare pacient in parte.

Nu exista limita de varsta pentru aparatele dentare.

Majoritatea oamenilor, atunci cand se gandesc la aparatele dentare, considera ca acestea sunt recomandate mai ales adolescentilor. Atat timp cat gingiile si dintii sunt sanatosi, orice persoana poate sa-si indrepte dintii, indiferent de varsta.

Cea mai importanta este sanatatea gingiilor si a oaselor maxilarului. Daca gingiile s-au restrans sau pierdeti masa osoasa, nu sunt recomandate aparatele dentare, deoarece presiunea asupra gingiilor ar putea determina complicatii nefavorabile.

O muscatura corecta este la fel de importanta ca frumusetea si rezistenta dintilor.

Multi oameni considera ca aparatul dentar contribuie doar la indreptarea dintilor. Acesta face mai mult decat atat. Ortodontul va analiza in timpul consultatiei daca dintii sunt drepti, daca isi indeplinesc rolul, daca apar dureri la nivelul maxilarului sau dintilor, daca gingiile sunt sanatoase, daca aveti probleme de respiratie sau vorbire.
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care medicul il va evalua este corectitudinea muscaturii. Mai precis este vorba de modul in care dintii se intalnesc atunci cand deschideti si apoi inchideti gura. O muscatura incorecta nu va va permite sa mestecati sau vorbiti in mod corespunzator si poate chiar provoca dureri de cap.